Головна Прес – центр Прес-релізи

Прес-релізи

09.12.2020

IBI-Rating підтвердило кредитний рейтинг АТ «СБЕРБАНК» на рівні «uaАА +» і рейтинг надійності банківських вкладів «5 +» (відмінна надійність)

03 грудня 2020 року, м. Київ – Рейтингове агентство IBI-Rating оголосило про підтвердження кредитного рейтингу АТ «СБЕРБАНК» на рівні uaAA + з прогнозом «у розвитку». Також був підтверджений рейтинг надійності банківських вкладів на рівні «5+» (відмінна надійність).

Для оновлення рейтингу використовувалась фінансова звітність  банку за 2018-2019 рр. та 9 місяців 2020 року, планові показники діяльності, інша необхідна внутрішня інформація, а також інформація з відкритих джерел, яку Рейтингове агентство вважає достовірною.

Згідно з даними агентства, підтвердження рейтингів АТ «СБЕРБАНК» обумовлено високими показниками капіталізації, ліквідності та ефективності діяльності, міцними ринковими позиціями, а також диверсифікацією напрямів інвестування коштів та джерел залучення ресурсів.
Діяльність банку  за підсумками 3 кварталів 2020 року була прибутковою – чистий прибуток склав майже 610 млн грн. капіталізація банку підтримується на високому рівні – станом на 01.10.2020 р. фактичне значення нормативу достатності регулятивного капіталу відповідало вимогам регулятора та більше ніж у 6 разів перевищувало мінімально необхідне значення. Фактичні значення економічних нормативів ліквідності (в тому числі коефіцієнту покриття ліквідністю LCR, який впроваджено регулятором з початку 2019 року) також з суттєвим запасом перевищують мінімально допустимі, встановлені НБУ. Рівень покриття поточних зобов’язань високоліквідними активами (швидка ліквідність) перебував на рівні понад 420% станом на кінець ІІІ кварталу 2020 року, що свідчить про дуже високу здатність установи розраховуватись за власними зобов'язаннями.

Згідно сертифікату, виданого IBI-Rating, АТ «СБЕРБАНК» – «надійна фінансова установа, вчасно розраховується за своїми зобов'язаннями відповідно до чинного законодавства (зокрема, вимогами НБУ), має хорошу репутацію».

За результатами проведеного аналізу, окрім підтвердження незмінно високих рейтингів АТ «СБЕРБАНК», IBI-Rating також констатує високі показники операційної ефективності банку. Установа має міцні ринкові позиції і обслуговує як населення, так і підприємства різних галузей економіки по всій країні.

Ознайомитися з повною версією рейтингів від IBI-Rating можна на сайті агентства - www.ibi.com.ua.

За більш детальною інформацією звертайтесь, будь ласка, до співробітників відділень банку або в Контакт-центр + 38 044 354 15 15, 5595 (зворотний бескоштовний дзвінок), за допомогою чату https://chat.sbrf.com.ua/ та Skype: Sberbank UA, Viber та Telegram +380 (50) 3 125 125 (чат).

Прес-служба

pr@SBRF.com.ua

АТ «СБЕРБАНК» – універсальний комерційний Банк, який надає повний спектр банківських послуг всім категоріям клієнтів. Банк входить до десятки найбільших фінустанов країни за розміром активів згідно з даними НБУ (станом на 01.01.2020 р.). АТ «СБЕРБАНК» є 100% дочірнім банком ПАТ Сбербанк.

АТ «СБЕРБАНК». Ліцензія НБУ № 198 від 18.12.2015 г. Усі види банківських послуг.

Офіційний сайт банку – www.sbrf.com.ua

Приєднуйтесь, будьте з нами на зв'язку: